• FRI FRAKT ÖVER 499 KR
  • SNABBA LEVERANSER
  • HANDLA TRYGGT MED KLARNA
Varukorg
Favvisar

Personuppgiftpolicy

 

Så behandlar vi dina personuppgifter: 

 
Vi på Micki Leksaker AB bryr oss om din personliga integritet. Personuppgifter är information som direkt eller indirekt kan kopplas ihop med dig. Vi samlar in, behandlar och lagrar personuppgifter enligt gällande lagar, särskilt Dataskyddsförordningen (2016/679/EU), och i enlighet med vad som anges nedan. 
 
Vi vill informera om varför vi lagrar vissa personuppgifter om dig, på vilket sätt vi använder dessa och vilka rättigheter du har att få veta vilka uppgifter vi lagrar och hur de hanteras. Vi vill att du läser igenom vår personuppgiftspolicy noggrant, så att du förstår vad den innebär. Hör av dig till oss om du har frågor.  
 
Personuppgiftsansvariga: 
Micki Leksaker AB 
hello@micki.se 

 

 

Dessa personuppgifter behandlar vi: 

Vi kan komma att hantera följande personuppgifter: 

  • Namn 
  • Personnummer 
  • Adress 
  • E-postadress 
  • Telefonnummer 
  • Kredituppgifter
  • Användarnamn och lösenord 
  • Varukorg 
  • Favoritmarkeringar
  • Anpassningar av webbplatsen, så som senast visade produkter och språk- och valutainformation  
  • IP-nummer 
  • Orderinformation, så som leverans- och faktureringsadress, orderkommentarer, leveransinformation, vilka produkter som köpts, hur du hittade hit och vilket betalsätt som användes vid köpet.  
  • Loggningsinformation för supportärenden, så som webbläsare, headers från webbläsaren, besökta sidor och produkter och felmeddelanden. 
  • Samt annan information som du lämnar via mail eller liknande. 

    Vi behandlar dina personuppgifter främst på grund av avtal med dig om genomförande av köp eller beställning, för att hantera intresseanmälningar, för att administrera våra kundrelationer, för att hantera reklamationer, samt för att leverera varor och tjänster kopplat till avtal med dig. Dina uppgifter kan också komma att användas för utveckling av affärer och metoder, för analys av vår verksamhet och marknaden, för statistik samt för att marknadsföra våra varor och tjänster.

 

Så lagrar vi dina personuppgifter: 

För att dina personuppgifter ska vara skyddade, anpassar vi vårt säkerhetsarbete till varje situation. Vi använder också kryptering på information som du överför till oss via internet. 
 
Vi lagrar inte dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt med hänsyn till skälet för lagringen, under den tid vi är skyldiga att göra det enligt lag eller annan skyldighet och under den tid vi får använda dina uppgifter för att marknadsföra våra produkter och tjänster. Om du slutar att vara kund hos oss, lagrar vi de personuppgifter som behövs i marknadsföringssyfte i högst ett år. Därefter anonymiseras eller raderas uppgifterna. Om du meddelar att du inte längre vill få nyhetsbrev eller liknande information från oss, kommer vi radera dina uppgifter i denna del så snart vi kan. Våra medarbetare får endast tillgång till de uppgifter som är nödvändiga för att de ska kunna utföra sitt arbete.  
 
Normalt lagras och behandlas dina personuppgifter endast av oss på Micki Leksaker AB. I vissa fall kommer vi dock att behöva dela dina personuppgifter med tredje parter, som våra tillverkare, underleverantörer, IT-leverantörer, marknadsföringsleverantörer, betaltjänsteleverantörer, transportörer och andra samarbetspartners. Det gör vi för att kunna genomföra våra åtaganden gentemot dig och ge dig så god service som möjligt. Dina personuppgifter kan också komma att lämnas ut till tredje part om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller beslut av myndighet eller domstol. Så långt möjligt undviker vi att överföra dina personuppgifter utanför EU/EES. I vissa fall kan dock detta vara nödvändigt för att kunna leverera dina beställningar till dig. Vi kan också i vissa fall komma att använda oss av IT-leverantörer och andra leverantörer utanför EU/EES. 

 

Kakor

Mickiofsweden.com använder s.k. kakor eller cookies i syfte att anpassa din användarupplevelse och förbättra webbplatsen. Kakor är små textfiler som lagras på din dator och som kan användas för att exempelvis följa vad du gör på webbplatsen. Kakorna innehåller ingen personlig information om dig som besökare. 
 
Det finns två typer av kakor: 
En permanent kaka som ligger kvar på din dator under en bestämd tid. En sessionskaka som lagras endast under ditt besök på webbplatsen. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. 
 
Du väljer själv om du vill acceptera kakor. Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av dem i din webbläsares säkerhetsinställningar. Genom webbläsaren kan du också radera tidigare sparade kakor. Om du väljer att inte acceptera kakor kan funktionaliteten komma att begränsas på vissa webbsidor. 

 

 

Så här använder vi kakor på Mickiofsweden.com:

Inställningar och anpassning 
Vi använder kakor för att anpassa mickiofsweden.com efter vad du har gjort på webbplatsen. Det kan vara vilka produkter du har favoritmarkerat, hur produkterna visas i listningar på kategorisidor, språk- och valutainformation och dina senast visade produkter. Detta gör vi för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta informationen du söker.  
 
Marknadsföring 
Vi använder kakor som samlar information om vad du gör på mickiofsweden.com för att kunna rikta annonsering och marknadsföring på Facebook och andra plattformar. Detta gör vi för att visa dig så relevanta annonser som möjligt. 
 
Analys 
Genom Google Analytics och andra mätverktyg kan vi följa statistik över hur mickiofsweden.com används. Detta hjälper oss att utveckla och förbättra mickiofsweden.com. 

 

 

 Du har rätt till dina personuppgifter 

Rätt till tillgång 
Du har rätt till information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig och att få tillgång till dessa personuppgifter kostnadsfritt en gång per år. Du har rätt att överföra såna uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet). 
 
Rätt att bli glömd 
Du har i vissa fall rätt att få dina personuppgifter raderade av oss, till exempel om uppgifterna inte längre behövs i din kontakt med oss eller om personuppgifterna behandlats på ett olagligt sätt. Vissa uppgifter måste vi dock spara enligt lag. Du kontaktar oss för att få dina personuppgifter raderade. 
 
Rätt till begränsning 
Du har i vissa fall rätt att kräva att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter. Om du tycker att uppgifterna inte stämmer, kan du till exempel kräva att dessa rättas till. Du har även rätt att begära att dina personuppgifter inte ska användas för direkt marknadsföring. När vi inte längre enligt lag måste spara dina personuppgifter kan du också kräva att vi begränsar vilka uppgifter vi behandlar. 
 
Rätt att göra invändningar 
Du har rätt att tycka till om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du måste i så fall vara tydlig med vilken behandling det är du inte accepterar.  
 
Rätt att klaga 
Om du har synpunkter på vår behandling av dina personuppgifter är du välkommen kontakta oss. Du har också rätt att lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet i det land där du bor eller arbetar (i Sverige är detta Datainspektionen www.datainspektionen.se). 
 
Din identitet 
Vi kommer att behöva fastställa din identitet innan vi kan hjälpa dig med någon av åtgärderna ovan.  
 
Personuppgiftsansvariga: 
Micki Leksaker AB 
hello@micki.se