• Gratis frakt over 999 kr
 • Rask levering
 • Personlig service
Varekurv

Bob-spill - Hvordan spille det

Bob-spill er en enkel form for biljard for 2-4 spillere. Et enkelt og morsomt spill for alle aldre! Her kan du lese hvordan du spiller Bob-spillet.

Slik spiller du Bob-spill:

Som regel spilles Bob-spil af 2 eller 4 spillere. Før man starter spillet placeres de lyserøde og blå brikker inden for spillebordets midtercirkel.

VED 2 SPILLERE:

Træk lod om farven. Den, der får lyserødt, vælger side og den med blåt placerer sig på modsatte side af spillebordet. Disse positioner beholdes hele tiden - du må aldrig spille fra en anden position ved spillebordet.

VED 4 SPILLERE:

I er da to 2-mandshold, et lyserødt og et blåt. Træk først lod om farve. Træk derefter lod om hvem, der skal være hhv. første- og andenspiller i holdene. Lyserødt hold vælger side, blåt hold placerer sig på modsatte side af spillebordet. Disse positioner beholdes hele tiden – ingen må spille fra en anden position ved spillebordet. Lyserøds førstespiller indleder. Spillet fortsætter derefter i retning med uret.

image1

BOB-SPILLET

Alle brikker af ens egen farve skal slås ned i valgfrit hjørnehul. Den spiller, eller det hold, som først gør det, har vundet. Hvert hold har en stødebrik. Den placeres efter tur på startlinjen på spillerens egen side af spillebordet. Linjen skal ses gennem hullet i brikken. Brikken må ikke røre ved de runde hjørnefelter. Den stødes af den første (lyserøde) spiller ved hjælp af køen således at brikkerne i midtercirklen spredes på spillebordet. Derefter gælder det om at vælge en brik med spillerens egen farve, som bedømmes ligge så godt, at den kan stødes ned i et af hjørnehullerne. Dette sker med stødebrikken korrekt placeret på spillerens egen startlinje. Den samme spiller må foretage et nyt stød for hver ny brik af spillerens egen farve, som når målet. Stødebrikken skal efter hvert stød placeres på startlinjen igen. Køen skal holdes således, at vinklen mellem startlinje og kø er mindst 45°. Alle stød skal ske fremad, dvs. fra spillerens egen side. Hvis en brik med din farve ligger bag din startlinje, kan den kun nås ved at stødebrikken slås fremad og fra modstandarsiden skydes tilbage over din egen linje. Alle stød skal ske med stødebrikken, ikke kun med køen. Det er godkendt at slå to eller flere af sine egne brikker ned i det samme stød.

BESTRAFFELSER

 1. Hvis en eller flere modstanderbrikker af dit stød havner i et hjørnehul sammen med en eller flere af dine egne brikker gælder følgende: Modstanderen må tilgoderegne sig sine brikker og må lægge en af dine tilbage i midtercirklen. Du mister også retten til det næste stød.
 2. Hvis en eller flere modstanderbrikker, men ingen af dine egne, af dit eget stød havner i et hjørnehul: Modstanderen må tilgoderegne sig sine brikker. Du mister retten til det næste stød.
 3. Hvis du slår stødebrikken ned i et hjørnehul: Tag en af dine egne brikker op og lad modstanderen placere den på et valgfrit sted i midtercirklen. Du mister retten til det næste stød, selv om du har fået en dine egne brikker i hullet sammen med stødebrikken.
 4. Hvis du slår stødebrikken uden for spillebordet: Modstanderen må tage op en af dine brikker op fra et valgfrit hul og placere den på et valgfrit sted i midtercirklen. Du mister også retten til det næste stød.
 5. Hvis du slår din egen brik væk fra spillebordet: Modstanderen placerer den på valgfrit sted i midtercirklen.
 6. Hvis du slår en modstanderbrik væk fra spillebordet: Ved holdspil skal brikken placeres i det runde hjørnefelt som er nærmest det sted, hvor den forlod spillebordet. Du mister retten til det næste stød. Ved 2-mandsspil placerer modstanderen brikken i valgfrit hjørnefelt på din egen side af spillebordet, hvilket gør den nemmere for ham eller henne at ramme på en vindende måde.
 7. Særlig regel ved 2-mandsspil: En af modstanderbrikkerne må højst fire gange med vilje slås ved siden af eller bag dennes startlinje. Ved en femte gang straffes du. Du skal tage den eller de brikker, du har slået på denne måde og placere den eller dem i midtercirklen på det for din modstander mest fordelagtige sted. Uanset øvrigt resultat af dit seneste stød mister du retten til det næste. Ved 4-mandsspil er derimod alt, som gør det sværere for modstanderen tilladt, dog selvfølgelig inden for rammen af de øvrige regler.
 8. Flere regler og straffe ifølge ovenstående kan komme til anvendelse samtidigt afhængig af effekten af dit stød

ØVRIGE BESTEMMELSER

 • Kun stødebrikkerne må berøres med hænderne. Den eneste undtagelse er brikker, som skal tages op ved strafsituationer. En brik, som bliver stående på kant, må ikke flyttes. Det gælder også en
  brik, som helt eller delvist er havnet ovenpå, eller hælder, mod en anden brik.
 • Kun den stødebrik, som er i spil, må befinde sig på spillebordet. Hvis en hjørneskål bliver så fuld, at brikkerne hopper ud af den – så tøm skålen.

 • Eftersom rød spillere altid indleder, har blå spiller det sidste slag. Hvis rød går først ud, har blå spiller altså et sidste slag, som kan resultere i et uafgjort resultat.

 • Man må ikke slå et nyt slag, når den sidste brik er slået ned. Spillet kan dermed ikke gøres sværere for modstanderen, når man selv er færdig.

 • Bob-spil kan også spilles med 3 deltagere. En af dem spiller så for to og skifter mellem de to sider af spillebordet. I øvrigt gælder de samme regler som ved 4-mandsspil.

God fornøjelse med et spændende og underholdende bob-spil!